Power commander – att tänka på innan vårens första åktur

Nu är våren snart här (hoppas vi) och med den kommer åkturer med motorcyklar. Det är förmodligen många som har haft sin MC stående i ett garage, sommardäcken stående på ett däckhotell, och MC-kläderna hängandes i förrådet, i väntan på att få ta sig ut.

Det är dock en del saker man bör tänka på innan man ger sig ut på vårpremiären, en av dessa saker är att testa bränsleblandningen med en Power Commander. Power Commander gör det möjligt att optimera bränsleblandningen, detta genom att koppla MC:ns insprutningssystem till Power Commander. En Power Commander har de flesta motorcykelverkstäder.

Andra saker att tänka på innan första åkturen för året är bland annat att sommardäcken är hela och att mönsterdjupet är tillräckligt (om man har däcken stående hemma eller på annan ort som inte är ett däckhotell). I Sverige är minsta tillåtna mönsterdjupet 1 millimeter på motorcyklar.

Om man har sommardäcken stående på ett däckhotell är det standard att personalen på däckhotellet ser över lufttryck och mönsterdjup.

Man bör också tänka på att strömmen i MC:n fungerar som den ska (lampor, instrumentpanel, osv), om man ska köra i mörker är dessa ett måste. Är det problem med belysningen ska motorcykeln tas in till en motorcykelverkstad snarast. Att köra utan belysning är både farligt för föraren och andra, det är också olagligt och kan leda till dryga böter.

Nu när ni vet allt detta, ha en härlig premiäråktur!